سیولیشه

نشریه اختصاصی شعر نیمایی

سیولیشه

نشریه اختصاصی شعر نیمایی

هفت نکته برای انتشار کتاب اول / کانال ویراستار

اگر نوقلم هستید و قصد دارید کتابی را برای بررسی به ناشری ارائه دهید، با رعایت ۷ نکته‌ی زیر شانس این را که ناشر کتابتان را بپذیرد بالاتر می‌برید:
@Virastaar
۱. نگویید کارتان را قبلاً به ناشری داده‌اید و کتاب را رد کرده است؛ ممکن است ناشری به‌دلایلی کار شما را نپسندد و ناشر دیگری آن را مناسب چاپ تشخیص دهد. وقتی می‌گویید کارم در فلان جا رد شده یا اینکه حتی حاضر نشده‌اند پذیرش و بررسی‌اش کنند، و معمولاً گله و شکایتی هم از آن نشر ضمیمه‌ی حرف‌هایتان می‌کنید، ناخودآگاه در ناشر و کارشناس او ذهنیت منفی ایجاد می‌کنید.
@Virastaar
۲. نگویید فلان استاد کار من را تأیید کرده است؛ جوان‌ترها گمان می‌کنند اگر بنویسند آقای دولت‌آبادی یا آقای کوثری یا هر فرد معروف دیگری نوشته یا ترجمه‌شان را پسندیده و آن‌ها را تشویق کرده چاپش کنند، روی نظر کارشناس نشر تأثیر می‌گذارند. اصلاً این‌طور نیست و این روایت‌ها ممکن است باعث جبهه‌گیری کارشناس هم بشود. بگذارید خود کارشناس درباره‌ی کارتان قضاوت کند.
@Virastaar
۳. کارتان را ویرایش کنید و متن نهایی را بفرستید؛ وقتی می‌گویید «البته هنوز کار دارد و باید دستی به سروگوشش بکشم»، این سیگنال را برای کارشناس می‌فرستید که کارتان ناقص است و شما هم خیلی آدم دقیق و سخت‌گیری نیستید.
@Virastaar
۴. متن کامل اثر را بفرستید؛ هیچ ناشری بر اساس ده صفحه یا یک فصل از کتاب شما درباره‌ی چاپ آن تصمیم نمی‌گیرد و به هر حال بعداً مجبور می‌شوید دوباره کل اثر را ارسال کنید. وقتی با کارشناس تماس می‌گیرید و بعد صرفاً یک بخش کوتاه از کتابتان را برای بررسی می‌فرستید، این بی‌اعتمادی اولیه‌ی شما تأثیر منفی روی نظر او می‌گذارد و ممکن است باعث شود کارتان را رد کند. نگران نباشید. هیچ ناشر و کارشناس معتبری روی اعتبار خودش قمار نمی‌کند و کتاب شما امانتی است که محفوظ خواهد ماند.
@Virastaar
۵. سماجت نکنید؛ وقتی کارتان را برای ناشر و کارشناس فرستادید، صبور باشید. پیگیری بجا و محترمانه خیلی خوب است و نشان می‌دهد شما برای کارتان ارزش قائلید، اما اینکه هر دو سه روز یک بار پیگیر شوید که نتیجه چه شد ممکن است باعث شود ناشر و کارشناس، برای اینکه شما را از سر واکنند، بدون بررسی کارتان، جواب منفی بفرستند.
@Virastaar
۶. اگر جنبه‌ی مالی برایتان مهم نیست، حتماً اشاره کنید؛ هیچ‌کس از پول بدش نمی‌آید، اما اگر ــ دست‌کم در مرحله‌ی فعلی ــ برای رزومه یا از روی علاقه کار می‌کنید، حتماً اشاره کنید که توقع مالی ندارید. گاهی اوقات، حذف فاکتور حق‌التألیف از معادلات ناشرها نتیجه‌ی تصمیم آن‌ها را کاملاً تغییر می‌دهد.
@Virastaar
۷. اگر کارتان رد شد، توهین نکنید؛ این آدم‌ها که کتابتان را بررسی می‌کنند بعد از بررسی کار شما راهیِ مریخ نمی‌شوند! سال‌های سال با آن‌ها چشم‌درچشم خواهید بود و چه‌بسا در نشر دیگری دوباره کارتان به دست آن‌ها بیفتد. فضای نشر هم کوچک است و توهین‌ها و بی‌احترامی‌ها به گوش بقیه‌ی ناشرها و کارشناس‌ها هم می‌رسد و ذهنیت آن‌ها را نسبت به شما منفی می‌کند. پس اگر کارتان رد شد، محترمانه تشکر کنید و سراغ ناشر دیگری بروید. رد شدن کتابتان همیشه دال بر این نیست که کار شما بد است؛ شاید ناشر خاصی به این نتیجه رسیده که عرضه و فروش مناسب کتاب شما در حوزه‌ی تخصص و فعالیت او نیست.
@Virastaar

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد